23/7/09

Μετά από χρόνια είσαι σέ λάθος δρόμο athens indymedia

Μιά καλόπιστη κριτική μέ αφορμή τήν άρνηση τού athens indymedia νά πάρει θέση στό σοβαρό πολιτικό ζήτημα τής επίθεσης φασιστοειδών καί μηδενιστών ενάντια στόν χώρο εκδήλωσης τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ στήν Νομική Σχολή,στίς 18/7/09

Στο ATHENS INDYMEDIA υπαρχει μια απαντηση των διαχειριστων του, http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1061717
στο οποιο εξηγουν γιατι δεν δημοσιευσανε τις καταγγελιες και τις αναφορες για τα γεγονοτα εξω απο την Νομικη Σχολη,στις 18/7/09,εναντια σε πολιτικη εκδηλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απο φασιστοειδη που εχουν τοση σχεση με τον αναρχισμο οσο το Κρατος με την Ανθρωπια και την Δικαιοσυνη!

Επειδη στο τελος του κειμενου τους επιδιωκουν,οπως λενε,τον διαλογο και την επικοινωνια,ας δεχθουν ευγενικα και φιλοξενα και την δικη μας απαντηση.

α/το athens indymedia ξεκινησε πραγματι σαν σελιδα αντιπληροφορησης,συμμετειχαμε πολλοι απο εμας,αλλα στην πορεια αποδειχθηκε ανικανη να διαχειρισθει την μεγαλη ευθυνη και την χρησιμοτητα της!

Με την σταση του "Ποντιου Πιλατου" που εξακολουθει να κρατα σε τραμπουκικες ενεργειες ατομων που δεν εχουν σχεση με τον αναρχισμο,την φιμωση και την λογοκρισια που επιβαλλει σε χρηστες που εχουν διαφορετικη αποψη και επιλογες στο κινημα,ανοιγει ΜΟΝΟ ΤΟΥ το athens indymedia τον δρομο της καταστολης απο το Κρατος και διαλυει τις συμμαχιες που μεσα στο κινημα θελουν να σταθουν στο πλευρο της λειτουργιας του.

Θα πρεπει ομως και αυτοι να κανουν ενα βημα μπροστα και οχι χιλια πισω που θυμιζουν το κατωτερο επιπεδο εφημεριδων και καναλιων αστικης μαζικης "ενημερωσης"!

β/Ειναι "ποιοτητα" στην αντιπληροφορηση και "ειδηση" οι εκατονταδες "αναληψεις ευθυνης",οι εκατονταδες αστοχες και πολιτικαντικες ενεργειες,η καταναλωση αντιμπατσικης βιας στην Χ.Τρικουπη και γυρω απο τα Εξαρχεια,η εκτονωση διαφορων χρηστων με ακατανομαστο "αντιεξουσιαστικο" φρασεολογιο,με χυδαια και υβριστικα σχολια,αρθρα και συζητησεις "της ωρας"(εκει αραγε γιατι δεν πεφτει "ψαλιδι"?)και δεν αξιζουν της δημοσιευσης οι φασιστικες πρακτικες των τραμπουκων εναντια στην εκδηλωση των συντροφων/σσων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 18/7/09?

γ/Ειναι "απολιτικη διαδικασια" οι συνεχεις τραμπουκισμοι εναντια σε συντροφους ή όχι, μεσα και εξω απο το κινημα?

Τοτε με αυτη την "λογικη" αποκλεισμου της πληροφορησης θα επρεπε οι επιθεσεις στην βιλα Αμαλιας απο φασιστες,η χειροβομβιδα στο Δικτυο στα Εξαρχεια,σε πολιτικα στεκια και χωρους και για τοσα αλλα γεγονοτα που εχουν καταγραφει στο athens indymedia(και καλως εγινε)να ειχαν περασει και αυτα απο λογοκρισια και να ειχαν υποβαθμισθει απο την διαχειριστικη του ομαδα!

Γιατι αυτη η επιλεκτικη λογοκρισια την ωρα που ο φασισμος(με ολα τα προσωπα του) κερδιζει επικινδυνα εδαφος στην κοινωνια?

Στο athens indymedia,στο οχι και τοσο μακρινο παρελθον,για μερες τον Νοεμβρη του 2003,φιλοξενησατε μια αρκετα σοβαρη εσωκινηματικη "ματσο" και τραμπουκικη ενεργεια στην οποια ειχε γινει και μια μεγαλη συζητηση.

Μιλαμε για τον ξυλοδαρμο του γνωστου συντροφου μας Παπαδοπουλου Παναγιωτη(γνωστου ως "Καϊν"),στα Προπυλαια http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=163474 απο τραμπουκους και φασιστοειδη της ιδιας "κατηγοριας" και "νοοτροπιας" που εδρασε στις 18/7/09(και οχι μονο εκει)εξω απο την Νομικη Σχολη.

Μιας φασιστοειδους αντιληψης που κυκλοφορει αναμεσα μας,κατασκευαζει οποτε θελει και για οτι θελει "εχθρους" και λυνει τις "διαφωνιες" που εχει με το ανεγκεφαλο της των ναζιστικων μεθοδων!

Γιατι η επιθεση εκεινη που ειχε τα ιδια εσωκινηματικα χαρακτηριστικα παρουσιασθηκε και σχολιασθηκε στην ιστοσελιδα σας και γιατι οχι η τωρινη επιθεση στους συντροφους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ?

Η αποφυγη του athens indymedia να αναφερθει ή να αφησει τους συντροφους/σσες απο ολες τις συνιστωσες και τα ρευματα του κινηματος να εκφρασθουν κριτικα και ελευθερα για αυτες τις καταστροφικες για ολους μας ομαδες και ατομα,φοβομαστε πως μονο πληγμα ειναι στην εναλλακτικη πληροφορηση!

Η ομαλη λειτουργια και προσφορα της ιστοσελιδας σας διαχειριστες του athens indymedia δεν θα προκυψει απο την "καλυψη" επαναλαμβανομενων τραμπουκισμων,λυντσαρισματων και χουλιγκανισμων μεσα ή εξω απο το κινημα αλλα απο την καταγγελια και συγκρουση με αντιαναρχικες φραξιες και συμμοριες που εκθετουν και προσβαλλουν ολο τον αναρχικο χωρο,τον ιδιο τον αναρχισμο και το ελευθεριακο πνευμα συμβιωσης και συζητησης με οτι διαφορετικο υπαρχει διπλα μας ή μεσα στο κινημα!

Κανεις δεν σας κατηγορει οτι "καλυπτετε αναρχικους με ολα τα σχετικα κοσμητικα επιθετα που τις συνοδευουν.......",κανετε τα "στραβα ματια",μια τακτικη εντελως λανθασμενη, σε φασιστες που βρωμιζουν τον αναρχικο χωρο με χιτλερικα και μουσολινικα δηλητηρια!

Δηλητηρια που οσο μενουμε αμετοχοι και ανεκτικοι απεναντι τους θα μετατρεψουν την Γη για Ελευθερια σε ελευθερο πεδιο βολης και κατοχης για καθε ειδους εξουσιαστικη βαρβαροτητα!

Αντιθετα με οτι λετε, η εμπειρια του παρελθοντος εχει αποδειξει οτι οσο γυριζουμε το προσωπο στο προβλημα,οσο δεν "ακουμπαμε το χερι στην πληγη",οσο δεν παιρνουμε θεση για τα "κακως κειμενα" και τα απαραδεκτα αυτα ζητηματα που συμβαινουν εντος του αναρχικου χωρου ιδιως τα τελευταια χρονια,οσο η οργανωση και η συγκροτηση του αναρχικου χωρου παραμενει ενα "απιαστο ονειρο" που κολυμπα στην θεωρια και απεχει απο την πραξη,τοσο ΘΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΝΤΡΟΠΗ ως αναρχικοι/κες παρομοια και ισως και χειροτερα γεγονοτα με "ματσο τσαμπουκαδες",υβριστες και ρουφιανους που κοβουν με σπασμενα μπουκαλια το σωμα,τον λαιμο και την τιμη του αναρχικου χωρου!

Η διαχειριστικη ομαδα του athens indymedia αποφασισε να μην γινει "ρινγκ" η ηλεκτρονικη της σελιδα!

Σεβαστο και ειναι δικαιωμα της!

Το οτι ομως και εμεις δεν θα επιτρεψουμε ο αναρχικος χωρος να γινει "ρινγκ" απο κοινους τραμπουκους και φασιστοειδη που σε καμια περιπτωση ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ "συντροφικα",θεωρουμε πως ειναι και εμας δικαιωμα μας να υπερασπισθουμε τους αγωνες μας με οτι κοστος και αν εχει αυτο!


Κορινθος 22/7/09
"Ελευθεριακη Οροσειρα Αλληλεγγυης"
αναρχικη/ελευθεριακη πρωτοβουλια στα νοτια
Αθηνα,Κορινθος,Αιγιο και Πατρα

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ