23/1/09

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΟΠΛΩΝ

Οι νέες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Β. Μεϊμαράκη σχετικά με τη μείωση της θητείας σε 9 μήνες αποκαλύπτουν όχι μόνο την επικινδυνότητα ενός πολιτικού που σύνδεσε την παρουσία του στο συγκεκριμένο υπουργείο με την καταγραφή των περισσότερων ιστορικά απωλειών φαντάρων-στελεχών, αλλά και την ουσία της αντεργατικής πολικής της Ν.Δ..

Τι εξυπηρετούν οι εξαγγελίες; Καταρχήν δεν υπάρχει καμιά δέσμευση, καμιά επίσημη εξαγγελία. Πίσω από τα «θα δούμε», «αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις» κλπ, κρύβεται η επιχείρηση εξαγοράς της νεολαίας μέσω της μείωσης της θητείας. Για προεκλογικούς λόγους εξάλλου η ΝΔ. είχε υποσχεθεί 6μηνη θητεία που ποτέ δεν υλοποίησε.

Οι προϋποθέσεις που θέτει δε μπορούν να υλοποιηθούν: οι ΕΠ.ΟΠ. φεύγουν από τον στρατό σωρηδόν –αντί να υπάρχουν 20000 λόγω παραιτήσεων υπάρχουν 16000, οι ΕΦΥΕΣ αντί για 3300 άτομα είναι 182. Το χειρότερο είναι ότι η ΝΔ αύξησε την οροφή του στρατού: από 93500 έφτασε 103500 προσωπικό.

Γιατί η Ελλάδα έχει τόσο μεγάλο στρατό;
Μα για να στέλνει δυνάμεις κατοχής σε 15 χώρες, αλλά και στη Γάζα. Για να έχει χιλιάδες στρατού στην ΕΛΔΥΚ. Για να έχει το λεγόμενο «ωκεάνιο» Πολεμικό Ναυτικό, το πιο άμεσα εμπλεκόμενο όπλο σε όλα τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων (Βαλκάνια, Περσικός Κόλπος, Αφρική), τώρα και μπράβος των εφοπλιστών στη Σομαλία.

Από την άλλη μεριά ο στρατός αποτελεί το βασικό μέσο για τα ρουσφέτια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Αποσπάσεις, ευνοϊκές Μεταθέσεις, Μετατάξεις, ίδρυση στρατοπέδων, παροχή δωρεάν διακοπών σε αξιωματικούς από την απλήρωτη εργασία των φαντάρων.

Δεύτερον, η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τις σκανδαλωδώς υπέρογκες αγορές όπλων. Σε εποχές καπιταλιστικής κρίσης, όπου η τρομοκρατία της απόλυσης-λιτότητα-ανεργία-ακρίβεια είναι καθημερινότητα για τους εργαζόμενους, υλοποιούν εξοπλιστικά προγράμματα αξίας 5 δις ευρώ. Φρεγάτες και ελικόπτερα SUPER PUMA από τη Γαλλία, 30 νέα μαχητικά αεροσκάφη, πυρομαχικά για τα τανκς Leopard 2Hell, 420 ρωσικά ΤΟΜΑ.

Αγορές που καλύπτουν τις ανάγκες των αποστολών εκτός συνόρων (ΤΟΜΑ κλπ), του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού (που οξύνεται με την αγορά των στρατηγικών πυραύλων Navale Scalp, με βεληνεκές 1000 χιλ), αλλά και τις επιθετικές κινήσεις (διπλωματική στήριξη στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ).

Η πρόσφατη ένταση στο ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ με την συντεταγμένη δημαγωγική πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας δείχνει πως η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να εκμεταλλευτεί τους προβαλλόμενους «εθνικούς κινδύνους» για να κερδίσει πολιτικά και να δικαιολογήσει τις αγορές όπλων.

Εμείς απαιτούμε το ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ των εξοπλισμών.

Μείωση της θητείας τώρα στους 6 μήνες.

Άμεση έξοδο από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Καμιά συμμετοχής ε αποστολές εκτός συνόρων.
Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να προτάξουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα τους και να αγωνιστούν για αυτά, επιβάλλοντας μια πολιτική ΕΙΡΗΝΗΣ-ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ στο Αιγαίο.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ